Завданнями навчальної дисципліни «Вступ до фаху» є:
- формування у здобувачів вищої освіти наукового системного підходу до уявлення загальних закономірностей фундаментальних та прикладних наук, однією з яких є технологія харчових виробництв;
- оволодіння науковими основами технологічних процесів в харчовій промисловості, вивчення властивостей основної та додаткової сировини і технологій окремих харчових виробництв;
- набуття знань про загальні принципи безпечності харчових виробництв, про медико-біологічні, санітарно-гігієнічні, технічні та споживчі вимоги до продовольчої сировини і харчових продуктів;
- засвоєння основних методів та процесів технологічної обробки сировини, способів запобігання її негативного впливу на харчову та біологічну цінність продуктів;
- вивчення технологічних чинників, що впливають на склад, властивості, якість та конкурентоспроможність готового продукту.
Загальний об’єм курсу – 90 годин, з них 14 годин аудиторних занять, в тому числі: лекцій – 8 годин і практичних – 6 годин. Вид підсумкового контролю у 1 семестрі – диференційований залік. На самостійну роботу відводиться 76 годин.