Мета і завдання викладання дисципліни.
Оцінити фіторесурсний потенціал колекційного фонду рослинних ресурсів (колекції сільськогосподарських, кормових, лікарських та технічних рослин), який представлений зразками (видами, сортами тощо) світової флори. Ціль курсу полягає в дослідженні фіторесурсів світової флори, що представлені у колекційному фонді нових та малопоширених сільськогосподарських, кормових, лікарських і технічних рослин. А також проаналізувати географічне походження видів, напрямки використання у народному господарстві.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Світові продовольчі фіторесурси» є: вивчити основні процеси формування врожаю, прийоми оптимізації умов вирощування нових та малопоширених сільськогосподарських, кормових, лікарських і технічних рослин., особливості сучасних технологій виробництва продукції рослинництва на базі стратегії адаптивної інтенсифікації розвитку галузі. Уміти складати операційні технології вирощування нових та малопоширених сільськогосподарських, кормових, лікарських і технічних рослин.з метою отримання максимально можливої врожайності при раціональному використанні природних ресурсів і енергетичних витрат, з урахуванням екологічної безпеки, агрономічної та економічної ефективності. Проводити розрахунки норми висіву насіння, норм та доз добрив, витрат на придбання насіннєвого матеріалу, вартості добрив, пестицидів, відрізняти польові культури за морфологічними ознаками.
Оцінити фіторесурсний потенціал колекційного фонду рослинних ресурсів (колекції сільськогосподарських, кормових, лікарських та технічних рослин), який представлений зразками (видами, сортами тощо) світової флори. Ціль курсу полягає в дослідженні фіторесурсів світової флори, що представлені у колекційному фонді нових та малопоширених сільськогосподарських, кормових, лікарських і технічних рослин. А також проаналізувати географічне походження видів, напрямки використання у народному господарстві.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Світові продовольчі фіторесурси» є: вивчити основні процеси формування врожаю, прийоми оптимізації умов вирощування нових та малопоширених сільськогосподарських, кормових, лікарських і технічних рослин., особливості сучасних технологій виробництва продукції рослинництва на базі стратегії адаптивної інтенсифікації розвитку галузі. Уміти складати операційні технології вирощування нових та малопоширених сільськогосподарських, кормових, лікарських і технічних рослин.з метою отримання максимально можливої врожайності при раціональному використанні природних ресурсів і енергетичних витрат, з урахуванням екологічної безпеки, агрономічної та економічної ефективності. Проводити розрахунки норми висіву насіння, норм та доз добрив, витрат на придбання насіннєвого матеріалу, вартості добрив, пестицидів, відрізняти польові культури за морфологічними ознаками.
- Викладач: Цилюрик Олександр