Мета і завдання викладання дисципліни.
Оцінити фіторесурсний потенціал колекційного фонду рослинних ресурсів (колекції сільськогосподарських, кормових, лікарських та технічних рослин), який представлений зразками (видами, сортами тощо) світової флори. Ціль курсу полягає в дослідженні фіторесурсів світової флори, що представлені у колекційному фонді нових та малопоширених сільськогосподарських, кормових, лікарських і технічних рослин. А також проаналізувати географічне походження видів, напрямки використання у народному господарстві.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Світові продовольчі фіторесурси» є: вивчити основні процеси формування врожаю, прийоми оптимізації умов вирощування нових та малопоширених сільськогосподарських, кормових, лікарських і технічних рослин., особливості сучасних технологій виробництва продукції рослинництва на базі стратегії адаптивної інтенсифікації розвитку галузі. Уміти складати операційні технології вирощування нових та малопоширених сільськогосподарських, кормових, лікарських і технічних рослин.з метою отримання максимально можливої врожайності при раціональному використанні природних ресурсів і енергетичних витрат, з урахуванням екологічної безпеки, агрономічної та економічної ефективності. Проводити розрахунки норми висіву насіння, норм та доз добрив, витрат на придбання насіннєвого матеріалу, вартості добрив, пестицидів, відрізняти польові культури за морфологічними ознаками.