А н о т а ц і я

Виробнича практика здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр»,

які навчаються за спеціальністю 206 «Садово-паркове господарство»

Виробнича практика здобувачів 3 курсу агрономічного факультету, які навчаються за спеціальністю 206 «Садово-паркове господарство», є організаційно-технологічною практикою, за умов проходження якої завершується підготовка здобувачів-бакалаврів. Практика передбачає закріплення отриманих в процесі навчання, проходження навчальних практик знань та вмінь у галузі ботаніки, дендрології, ландшафтної таксації, рекреаційного лісознавства, вивчення хвороб декоративних рослин, шкідників декоративних рослин, декоративного розсадництва з основами насінництва, основ створення квітників, газонів тощо.

Метою виробничої практики є оволодіння здобувачами вищої освіти навичок створення об’єктів лісового і садово-паркового господарства, розробки заходів догляду за ними, влаштування газонів, квітників, пересадки крупномірних дерев, основних етапів передпроектних досліджень та авторського нагляду за здійсненням проекту, ознайомлення з новітніми технологіями вирощування деревних і декоративних квітникових рослин, газонних трав, створення композицій із деревно-чагарникової та трав’янистої рослинності на основі закономірностей, принципів і прийомів формування об’єктів зеленого будівництва.

Серед головних завдань практики слід виділити наступні:

1.     Закріпити практичні навички, отримані під час теоретичного викладання дисциплін, проходження навчальних практик.

2.     Оволодіти новітніми технологіями створення зелених насаджень та правилами догляду за ними.

3.     Навчитися прийомам вирощування садивного матеріалу в теплицях, розсадниках, відкритих ділянках відповідно до нормативних вимог.

4.     Вміти проводити інвентаризацію лісокультурних і садово-паркових насаджень на основі положень із оформленням відповідних документів.

5.     Забезпечити проведення догляду за декоративними культурами та садово-парковими об’єктами у визначені терміни з врахуванням потреби, обсягів, тривалості та черговості проведення агротехнічних заходів.

У період проходження практики, крім виконання основних задач, здобувачі вищої освіти набувають навички суспільно-політичної, соціально-економічної роботи, опановують нові методи керування виробництвом, бізнесу і менеджменту.

 

 

Відповідальний за складання анотації:

 

доцент кафедри СПМЛД  Зайцева І. А.