Основною метою викладання курсу є отримання здобувачами вищої освіти знань щодо сутності інноваційних технологій, теорії та принципів, на яких вони базуються, нових видів сировини, харчових добавок, обладнання, що забезпечують впровадження інноваційних технологій органічних харчових продуктів.

Предметом дисципліни є нормативно-правова база, інноваційні технології, процеси, які забезпечують конкурентоспроможність харчових продуктів, що мають статус органічних, їх технологічні режими виробництва, обладнання, сировина, харчові добавки, якість та безпечність готової продукції.

Загальний об’єм курсу – 90 годин, з них 30 годин аудиторних занять, в тому числі: лекцій – 20 годин і практичних – 10 годин. Вид підсумкового контролю у 3 семестрі – диф. залік. На самостійну роботу відводиться 60 годин.