Метою викладання курсу є ознайомлення здобувачів вищої освіти із новітніми технологіями виробництва оздоровчих харчових продуктів із різних видів сировини; з’ясування проблем, що стоять перед інноваціями в індустрії здорового харчування і оволодіння методами розроблення нових та вдосконалення існуючих технологічних процесів з використанням новітніх технологій.
Завдання вивчення навчальної дисципліни «Технологія оздоровчих харчових продуктів» – уміння здобувачів вищої освіти використати набуті знання для розроблення нових і вдосконалення існуючих технологій виробництва оздоровчих харчових продуктів на зерновій, молочній, оліє-жировій та іншій основах; оволодіння методами контролю якості та безпечності сировини та продуктів з неї; розуміння завдань, що стоять перед інноваційними технологіями у харчовій промисловості.
Загальний об’єм курсу – 120 годин, з них 18 годин аудиторних занять, в тому числі: лекцій – 10 годин і лабораторних – 8 годин. Вид підсумкового контролю у 10 семестрі – диференційований залік. На самостійну роботу відводиться 102 години.